Psykolog samtaler om alkohol –  vaner og uvaner!

Kultur med problemer

Alkohol er en del af vores kultur, men ikke alle har et problemfrit forhold til det.

Har du styr på det? Hvad bruger du det til? Funktion? Hvad “hjælper” det med?

Undersøgelser viser (bl.a. nogle jeg selv har lavet på ph.d.-niveau), at især hvilke  motiver man har for at drikke, har indflydelse på, om man får et problematisk forhold til alkohol.

Coping drinking

Det viser sig, at det mest problematiske motiv til at drikke er coping drinking – at man drikker for at overkomme uhåndterbare følelser, og i stedet dulmer med alkohol. En slags selvmedicinering.

Tænk på en du kender, som har et alkoholproblem. Spørg dig selv: Hvad bruger vedkommende alkohol til? Er der vanskelige følelser som det skal dulme / overdøve / fortrænge? Så er du allerede i gang med at undersøge begrebet “coping drinking”, og  i gang med at undersøge, om der er bagvedliggende årsager til uhensigtsmæssigt alkoholforbrug.

De psykologiske faktorer har afgørende betydning, længe før den fysiske afhængighed indtræder. Og får man ikke ændret og bearbejdet disse, står man til at genspille og gentage forløbet, selvom man er lykkedes med at blive ædru. Derfor er det vigtigt, at der tilføres psykologisk forståelse af mønstre og sammenhænge, for på den måde få sat en stopper for eventuelle gentagelser og tilbagefald.

Selvforståelse

Selvforståelse og selvværd har det næsten altid dårligt, under og efter besværligheder med alkohol. At arbejde med at definere hvem man er, er vigtigt. Der er stor forskel på at “være et problem” og at “have / have haft et problem”.

 

Alkohol kultur fotogent
Flaskecontainer
Alkohol problemer psykolog samtaler

 

Gratis indledende samtale

Vores første møde vil være en indledende samtale, hvor vi begge undersøger og vurderer om vi har fornemmelsen af vi kan være konstruktive sammen.. Normalt varer det omkring 20 minutter. Herefter kan det egentlige samtaleforløb terapien gå i gang.

 

Mine forudsætninger

Med mange års erfaring i behandling af alkoholproblemer, har jeg gennemgået efteruddannelser og skrevet artikler på PH.D.-niveau om sammenhængen mellem personlighed, psykologi og afhængighed. Mine erfaringer spænder fra rusmiddelbehandling og psykiatri til privat praksis, og jeg har superviseret behandlere i rusmiddelcentre i en årerække.

 

Kontakt:

61266669  

Skriv:

Tilbage til forsiden

post@kajpsykolog.dk

 

Priser:

Individuelle samtaler til kr. 900

Pakker med 6 samtaler til kr. 4.200.

Som medlem af “Danmark” er der mulighed for tilskud. Vi accepterer henvisninger fra forsikringsselskaber som Nordic, Dania og Pensam.